DANI 1072 | 01.10.2019.

Priređuje: www.automoto.ba

Piše: Priređuje: www.automoto.ba

Uzbudljivi avanturista

Autodani

Kia XCeed

Uzbudljivi avanturista

Kijina porodica kompaktnih crossover i SUV modela dobila je potpuno novog člana XCeed, izvedenog iz Ceeda, od kojeg je dobio samo prednja vrata. S boka dominira dugački poklopac motora do A stuba, a krovna linija u nivou D stuba pozadi je naglašena širim hromiranim ukrasom. XCeed je dostupan s 16 i 18-inčnim alu-naplacima i gumama dimenzija 205/60, te 235/45. Međuosovinski razmak jednak je kao kod ostalih verzija Ceeda, pa je i prostor u kabini veoma sličan.
Ni enterijer se suštinski ne razlikuje od standardnog modela, ali je stilski pristup u njegovom ukrašavanju i završnoj obradi detalja drugačiji. Serijska oprema je bogatija, a opcije su sportski profilisana sjedišta, aluminijske nožne komande, ukrasni okviri ventilacionih otvora i centralnog panela.
Pred vozačem je multifunkcionalni upravljač sa 12 daljinskih komandi, a instrument-tabla je digitalizovana 12,3-inčnim ekranom visoke rezolucije.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.