DANI 1072 | 01.10.2019.

Priređuje: www.automoto.ba

Piše: Priređuje: www.automoto.ba

Snaga zagarantovana

Autodani

Ferrari SF90 Stradale

Snaga zagarantovana

Nasljednik La Ferrarija zove se SF90 Stradale i u svim segmentima bolji je od prethodnika. Dizajnerski je evolucija mnogih stilskih rješenja ponuđenih na La Ferrariju, sa mnoštvom jedinstvenih i savremenih detalja poput kvadratnih prednjih i zadnjih LED svjetala. Na zadnjem braniku su dva centralna izduvna otvora, tradicionalna Ferrarijeva crvena boja u skladnom je kontrastu sa crnim krovom, a na bokovima iza kabine su veliki otvori za dovod svježeg vazduha. Ferrari SF90 Stradale kao cjelina izgleda veoma moderno, sportski i bezvremenski.
Enterijer je stilizovan i digitalizovan. Instrument-tabla je virtuelna i projektuje se na velikom 16-inčnom ekranu visoke rezolucije, sa simulacijom klasičnog obrtomjera u sredini. Klasičan je tek crveni Manettino prekidač sa desne strane upravljača kojim vozač elektronski bira jedan od četiri različita režima rada: eDrive, Hibrid, Performance i Qualify.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.