DANI 1071 | 01.09.2019.

Nisad Selimović

Piše: Nisad Selimović

Sažaljenje, humanitara i još ponešto

SFF

I bi još jedan jubilarni, ovaj put 25. festival

Sažaljenje, humanitara i još ponešto

Da li je Isabelle Huppert zaljubljena, kad li Tim Roth stiže obići cijelo Sarajevo, da li je Metalac sve što Sarajlije veže za Festival koji bi sav trebao biti njihov ili zašto niko ne vidi ulogu CineLinka, tek je dio pitanja koja postavlja reporter Dana, filmofil koji iskreno priznaje i zašto mora zahvaliti onima kojima je palo na pamet da naprave SFF

Vrlo je teško živjeti u Sarajevu. Rodiš se tu i uporno doživljavaš nekakva razočarenja pa čak i ono što misliš da je najbolja stvar što se ikada desila u tvom gradu postane bljutava i omrzne ti iz privatnih, malo objektivnih i apsolutno subjektivnih razloga.
Takav je moj odnos sa Sarajevo Film Festivalom. Oduvijek volim film i pomalo sumanuto sam kao mali gledao špice ne bih li prepoznao koje ime. Poslije sam, pamteći ona koja su stajala iza dobrog filma, prepoznavao na drugim i po tome cijenio da li to vrijedi gledati ili ne. Bio sam malo uvrnut, ali eto, ispostaviće se, ako ništa, ta uvrnutost mi je priskrbila 22 godine pres-akreditacije na SFF-u.
U početku je to bila euforija, poslije sam postao dio svega i onda sam se odvojio od svega.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.