DANI 1071 | 01.09.2019.

Priređuje: www.automoto.ba

Piše: Priređuje: www.automoto.ba

Osvježen u svim verzijama

Autodani

Hyndai Ioniq 2020

Osvježen u svim verzijama

Novi Hyundai Ioniq Hybrid i Plug-in dobili su redizajniranu rešetkastu masku hladnjaka, dok je Ioniq Electric sada prepoznatljiv po zatvorenoj maski kakvu je već imala Kona. Sve verzije Ioniqa dobile su i modernije stilizovane branike, te najsavremenija LED glavna, dnevna i zadnja svjetla. U nove ukrase spadaju i moderno stilizovani aluminijumski točkovi, a Hyundai je za Ioniq smiksao devet različitih boja, od kojih su četiri potpuno nove.
Enterijer je osvježen modernije dizajniranim centralnim grebenom i novim 10,25-inčnim tuch ekranom visoke rezolucije. Osim standardnih crnih, tkaninom obloženih sjedišta kupci sada mogu da biraju i između četiri nova dezena kožnih presvlaka, a novost su i plastični ukrasni detalji obojeni sjajnim crnim lakom. Pored savremenije multimedije na centralnom grebenu su ugrađene i nove modernije komande klime i ventilacije.
U električni model Ioniqa je ugrađena veća 38,3 kWh baterija, koja omogućava domet od 294 kilometra sa jednim punjenjem.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.