DANI 1070 | 01.08.2019.

Zinaida Đelilović
Foto: Damir Ćumurović

Piše: Zinaida Đelilović Foto: Damir Ćumurović

Raditi u Dubrovniku, a trošiti u Trebinju

trebinje na plus 40

Idealna kombinacija

Raditi u Dubrovniku, a trošiti u Trebinju

Ideje se razvijaju: ako je bilo nekako i prirodno očekivati da će ispražnjene sezonske poslove u Dubrovniku popuniti Trebinjci, onda je logično bilo očekivati da će Dubrovčani početi i vlastite stanove izdavati turistima, a oni privremeno, sezonski, preseliti u Trebinje. Ima još: pošto u Trebinju fali sve više radnika, onda se i poslodavci počinju drugačije ponašati...

"Živite i kupujete u Trebinju, a radite u Dubrovniku. Idealna kombinacija", kazao nam je jedan Trebinjac kojeg smo upoznali nedavno prilikom naše posjete ovom prelijepom hercegovačkom gradiću.
"Mi idemo da radimo u Dubrovnik, oni dolaze kod nas ovdje po namirnice. Ovdje je sve duplo jeftinije nego u Dubrovniku", kaže nam ovaj Trebinjac.

Trenutni život

Odlazak radne snage, posljednjih godina, zajednički je i za Dubrovnik i za Trebinje. Doduše, razlika je u tome što Dubrovčani odlaze u druge zemlje EU, a Trebinjci uglavnom zaradu traže u Dubrovniku ili Herceg-Novom. Prema neprovjerenim informacijama, u Dubrovniku je trenutno oko 1.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.