DANI 1070 | 01.08.2019.

Razgovarala: Jelena Milanović

Piše: Razgovarala: Jelena Milanović

Godina priče o ANP-u

Radmanović intervju

Nebojša Radmanović, potpredsjednik Predstavničkog doma BiH

Godina priče o ANP-u

Sa potpredsjednikom SNSD-a sam razgovarala sredinom jula. Dogovor je bio da, ako se bilo šta pomakne na našoj političkoj sceni, razgovaramo ponovo. Čim smo se usaglasili, odmah smo i konstatovali da, nažalost, za tim neće biti potrebe...

DANI: Je li SDA baš jedini krivac, kako Vi to tvrdite, za to što ni devet mjeseci nakon opštih izbora nemamo formiranu vlast?

RADMANOVIĆ: Ako pitate nas iz SNSD-a, mi imamo argumente zašto mislimo da mi nismo krivi i da je odgovornost na drugoj strani. Ako pitate ove iz SDA, oni će vam reći da smo mi iz SNSD-a krivi, jer nećemo da formiramo i radimo u parlamentarnim komisijama. Moje mišljenje je da smo to trebali završiti davno i da smo imali uslove za to već u decembru, a da to nije urađeno jer nije postojala saglasnost SDA. I danas imamo uslov SDA da se usvoji Godišnji nacionalni program (ANP), za šta mislimo da nije nikakav uslov za formiranje vlasti.

DANI: Što bi rekla predsjednica RS-a, to je izmišljeni uslov.

RADMANOVIĆ: Pa, u ovom momentu to i jeste izmišljeni uslov. Stoga mi u SNSD-u zaključujemo da je krivac SDA.

PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.