DANI 1070 | 01.08.2019.

Ema Džananović

Piše: Ema Džananović

Susret s mojim gradom

fokus

Sa portala www.mojabih.ba

Susret s mojim gradom

Tužno je saznati da se opet odlazi, sada čak i više nego prije. Priče Bosanaca i Hercegovaca u dijaspori čitajte na portalu MojaBiH.ba

Došli smo sa raznih strana, mi, dijasporci, da u rojevima, kao pčele, svojim dolaskom poremetimo život našem gradu, nenamjerno, svakako! Vraćamo se mi našim prostorima sa kojih smo otišli, da ponovo doživimo život kakav smo nekada živjeli davnih devedesetih.
Naše su priče o tim susretima različite, ali su istinite, doživljene i ispričane bez namjere da išta drugo kažemo, već da smo sretni da smo opet tu, na starim ognjištima. I ne zamjerite nam, vi naši dragi, ako kažemo onako kako osjećamo, ne želeći ništa drugo, već da nas shvatite i oprostite ako smo šta pogrešno rekli i uvrijedili vas.
Meni je bilo tužno saznati da se opet odlazi, sada čak i više nego prije, i to je ono tužno, ali istinito.
Aktuelni odlasci nisu više zbog bombi i snajpera, već zbog života kakvim se sada živi. I tako sada imamo nove dijasporce koji će, kao i mi sada, dolaziti da se napiju nektara koji će im dati snagu da nastave život u dijaspori, do novoga susreta.
Priče mojih drugara ostalih u Sarajevu su tužne i to me boli.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.