DANI 1070 | 01.08.2019.

Priređuje: www.automoto.ba

Piše: Priređuje: www.automoto.ba

Autodani

Nissan Micra

Novi N-Sport

Peta generacija Micre dobila je potpuno novu N-Sport verziju, dizajnerski i sadržajno drugačiju od ostalih modela. Najveću tehnološku novost predstavlja uvođenje 1,0-litarskog IG-T turbomotora kojeg su zajedno razvili alijansa Renault-Nissan-Mitsubishija i Daimler. Riječ je efikasnom malom turbomotoru, koji iz tri cilindra pomoću direktnog ubrizgavanja goriva može da izvuče 100, odnosno 117 KS. N-Sport je dostupan isključivo sa jačom verzijom od 117 KS.
Svana se N-Sport prepoznaje po karakterističnim sportskim obilježjima poput 17-inčnih crnih alu-naplataka i kućišta retrovizora zatamnjenih u karbon dezenu, u tamnim tonovima su i bočne zaštine lajsne, te ukrasni detalji na prednjem i zadnjem braniku, a zatamnjena su zadnja stakla. U kabini N-Sporta su nova sportska sjedišta obložena kombinacijom kože i alkantare. U istom stilu su i obloge vrata, te centralni dio instrument-panela sa dvostrukim šavovima na spojevima.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.