DANI 1069 | 01.07.2019.

Đorđe Krajišnik
Foto: Krume Ivanovski

Piše: Đorđe Krajišnik Foto: Krume Ivanovski

Mjesto gdje blicevi sijaju kao sunce

zagreb

Održan 14. seminar fotografije Fotosofia

Mjesto gdje blicevi sijaju kao sunce

Ove godine su se u Zagrebu okupili fotografi sa prostora cijele nekadašnje Jugoslavije da bi, uz Hoykino vođenje, naučili kako snimiti dobar portret, modnu, reklamnu i art-fotografiju

U Zagrebu je od 10. do 16. juna održano četrnaesto izdanje Fotosofije, besplatnog seminara za naprednu fotografiju, koji pod umjetničkim vodstvom fotografa Damira Hoyke iz godine u godinu onima koji se žele profesionalno baviti fotografskim poslom omogućava da steknu velika znanja iz oblasti ovog medija. Hoykin sistem funkcioniše tako što skupinu, ove godine ih je bilo petnaest, fotografkinja i fotografa kroz intenzivni višednevni trening dovodi u situacije koje im omogućavaju da na neposredan način shvate šta znači živjeti dinamični fotografski život.
Ove godine su se u Zagrebu okupili fotografi sa cijelog prostora nekadašnje Jugoslavije kako bi, uz Hoykino vođenje, naučili kako snimiti dobar portret, modnu, reklamnu i art-fotografiju. Tako su tokom dana trajanja ovog seminara pred objektivima polaznika Fotosofije prolazila mnoga poznata lica iz svijeta mode, muzike, filma i sporta, što je fotografkinjama i fotografima omogućilo višestruku konekciju sa onima koji su sastavni dio njihovog posla.

Dvostruki test

Kako sam Hoyka ističe, veseli ga što se 14.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.