DANI 1069 | 01.07.2019.

Jasmin Tajić

Piše: Jasmin Tajić

U NBA ligi je to sasvim normalno

Sport

Fuzija košarkaških klubova Cedevite i Olimpije odjeknula je kao bomba u regionu

U NBA ligi je to sasvim normalno

Šta je pravi razlog čelnog čovjeka Cedevite Emila Tedeschija, većinskog vlasnika tvrtke Atlantic grupa, koja je glavni sponzor kluba, da dio profita kompanije preseli u Ljubljanu, znaju samo njegovi najbliži saradnici

Vijest kako je napravljena fuzija između dva uspješna košarkaška kluba, hrvatske Cedevite i slovenske Olimpije, u regiji je odjeknula kao bomba.
Kada su u utorak, 4. juna, predsjednici KK Cedevita i KK Petrol Olimpija - Emil Tedeschi i Tomaž Berločnik - u Ljubljani predstavili projekt spajanja klubova, bilo je jasno kako je hrvatska košarka, koja je ionako u jako lošem stanju ili, bolje rečeno, na aparatima, došla u još veće probleme.

Avangardna djelatnost

Šta je pravi razlog čelnog čovjeka Cedevite Emila Tedeschija, većinskog vlasnika tvrtke Atlantic grupa koja je glavni sponzor kluba, da dio profita kompanije preseli u Ljubljanu, znaju samo njegovi najbliži saradnici. Jedan od razloga, naravno, tretman je Grada Zagreba s gradonačelnikom Milanom Bandićem na čelu i nedostatak dijaloga. Barem se tako tvrdi u hrvatskim medijima, a to je priznao i sam Tedeschi.
“Odlučili smo se na spajanje kako bismo postali konkurentniji.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.