DANI 1069 | 01.07.2019.

Đorđe Krajišnik

Piše: Đorđe Krajišnik

Vizualni svijet simbola i metafora

opservatorij

Izložba Prilog boljem (ne)razumijevanju Bosne i Hercegovine

Vizualni svijet simbola i metafora

U BKC-u u Sarajevu 19. juna je otvorena izložba Prilog boljem (ne)razumijevanju Bosne i Hercegovine. Riječ je o postavci radova umjetničkog i bratskog tandema, skulptora Adisa Elias Fejzića i grafičkog umjetnika Danisa Fejzića. Ova izložba, kako je kazao Adis Fejzić, vizualni je svijet simbola i metafora kojima autori predstavljaju neke aspekte fizičke i metafizičke Bosne i Hercegovine.

Kritički odnos

“Ovom postavkom definišemo svoj intimni, ali i duboko kritički odnos prema stvarnim vrlinama i manama, kao i o (nedo)sanjanim kvalitetima koji poslovično stoje iza imena ove zemlje”, objašnjava Adis Fejzić.
Danis Fejzić pak ističe da mu je posebna motivacija činjenica da je ovo zvanično prva izložba dvojca Fejzić, tandema kreativnog, a i bratskog.

Bosančica

“Prvi put smo Adis i ja udružili snage da bismo progovorili jednu afirmativnu priču u kojoj promičemo nešto što je zajednička ideja okupljanja oko Bosne.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.