DANI 1069 | 01.07.2019.

Đorđe Krajišnik

Piše: Đorđe Krajišnik

O generacijama koje je rat obilježio

opservatorij

Predstavljen roman Mulat Albino Komarac autora Steve Grabovca

O generacijama koje je rat obilježio

U knjižari Buybook u Sarajevu 17. juna promovisan je roman naslova Mulat Albino Komarac (Imprimatur, Banjaluka, 2019) autora Steve Grabovca.
Književnik Bekim Sejranović je povodom ovog romana zapisao: “Roman Steve Grabovca Mulat Albino Komarac svjedočanstvo je o jednoj izgubljenoj generaciji. Na samom početku, u djetinjstvu, ta generacija pred sobom kao da ima, bar se tako može činiti onima koji su u to vjerovali, neku budućnost, no umjesto toga, slijedi ratna apokalipsa, upropaštene tinejdžerske godine, a potom, kad dođe nekakav mir, slijedi život bez nade u postapokaliptičnom, postratnom, distopijskom društvu koje danas svi tako dobro poznajemo. Mulat albino komarac jedna je od mnogih pripovijesti o prošlosti koju bi najradije svi zaboravili. Radi se o izuzetno čitljivom, ali i tužnom štivu, pisanom iskrenim i jednostavnim jezikom, bez zadrške i bez ikakve naznake politiziranja. Stevo Grabovac napisao je roman koji će se čitati i dugo pamtiti.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.