DANI 1069 | 01.07.2019.

Mirela Dautbegović

Piše: Mirela Dautbegović

mirelizmi

Plakao je i naš Dodik

Nepravda bilo gdje je prijetnja pravdi svugdje. Šta god utiče na jednog direktno, utiče na sve indirektno
Martin Luther King
Nisu samo naši ljudi, prvenstveno političari, korumpirani, korupcije ima otkad je svijeta i vijeka, ali samo kod nas neko može biti korumpiran i umjesto u zatvor, ići na posao pa mu (legalna) plata dođe nekako k‘o bakšiš. I svi znaju da je korumpiran, corpus delicti, ali nas ubjeđuje da ne trebamo vjerovati svojim očima.
Nekada nam komšijsku zemlju Austriju je ne tako davno potresao Groß-Skandal kada je njen potkovani vicekancelar Heinz-Christian Strache uhvaćen kako čini krivično djelo - in flagranti. Kao što je poznato, Strache je naivno, poput francuske sobarice, nasjeo na vješto pripremljenu igru, koja je, između ostalog, pokazala korumpiranost ovog austrijskog političara. Naime, sastao se Heinz na Ibizi sa navodnom ruskom bogatašicom, gdje su razgovarali o mogućoj saradnji ja tebi - ti meni, ona bi kupila Kronen Zeitung, utjecajni austrijski list, koji bi onda podržao njegovu stranku u izbornoj kampanji.
Strache je, inače, bio do sporne afere predsjednik Slobodarske partije Austrije (FPÖ), ekstremno desničarke, populističke, nacionalističke stranke.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.