DANI 1069 | 01.07.2019.

Jelena Milanović

Piše: Jelena Milanović

NATO neće lov u mutnom

bih - eu

Globalna bitka: Korak naprijed, nazad dva

NATO neće lov u mutnom

Sjeverna Makedonija očekuje najezdu investitora nakon što postane 30. članica NATO-pakta, Hrvatska tek bilježi blagodeti integracija, ne bježeći ni od ulaganja sa istoka, a šta mi radimo?

Priča se priča da Rusi dolaze, pjevala je grupa Zana nekad koncem rata u Bosni i Hercegovini. Rusi su i tada bili tu i ostali, ali ne samo oni. Amerikanci su, podsjetili smo se prošle godine, u vrijeme kada je Milorad Dodik po ko zna koji put napao ambasadu te zemlje u BiH, uložili ozbiljne pare u projekte iz raznih oblasti našeg društva, a posljednjih godina i Kinezi traže svoje mjesto pod balkanskim suncem.
Male i velike ruske kredite najavljivali su naizmjenično Dodik i premijerka, a sada predsjednica RS-a Željka Cvijanović. Nikad nisu stigli. Mediji su posljednji mjesec dosta prostora potrošili i na nevješta obrazloženja o tome zašto je ruski milijarder Rašid Serdarov obećao uložiti više od milijardu maraka u, za lidera SNSD-a, bolji dio BiH, pa otišao bez ijedne uložene marke, ali uz isplatu 180 miliona novca građana ove zemlje.

I pad je let

Nedavno su, tokom tri dana Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, oboreni mnogi rekordi.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.