DANI 1069 | 01.07.2019.

Priređuje: www.automoto.ba

Piše: Priređuje: www.automoto.ba

Novo, ali blaže izdanje

Autodani

Hyundai Tucson N-Line

Novo, ali blaže izdanje

Tucson je nakon i30 hatchback i Fastbacka, treći Hyundaijev model dostupan u N-Line verziji. Od standardnog Tucsona se N-Line razlikuje po sportskim dizajnerskim obilježjima. Na prednjem dijelu je u crno lakirana maska hladnjaka, novostilizovani prednji branik sa dnevnim LED svjetlima u obliku bumeranga, mnoge površine naglašene su lakiranim crnim umecima, a u istom stilu su obloge blatobrana, pragovi, bokovi, te zadnji branik. Lijep detalj predstavljaju i u crno lakirani 19-inčni alu-naplaci, te dvostruki okrugli izduvni otvori.
U unutrašnjosti su sportska sjedišta u kombinaciji kože i antilopa, sportski upravljač prošiven crvenim koncem, koji nalazimo i na ručici mjenjača, centralnom naslonu i presvlakama sjedišta. Hyundaijevi inženjeri su upravljač učinili direktnijim, ukrutivši pritom prednje vješanje za osam, a zadnje za pet odsto više u odnosu na standardni model.
Tucson N-Line na raspolaganju ima jedan benzinski i dva dizel-motora.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.