DANI 1069 | 01.07.2019.

Priređuje: www.automoto.ba

Piše: Priređuje: www.automoto.ba

Čista dinamika

Autodani

Porsche Cayenne Coupé

Čista dinamika

Treća generacija Porscheove porodice Cayenne dobila je novi model, Coupé, koji po riječima predsjednika Upravnog odbora Porsche AG Olivera Blumea “sadrži iste tehnologije kao i aktuelni Cayenne, ali se usljed dinamičnijeg dizajna i novih tehničkih detalja doima progresivnije, više atletski i emocionalnije”. Među najistaknutije detalje ubrajaju se oštrije linije sa samostalnim zadnjim dijelom, adaptivni spojler nazad, odvojena sjedišta nazad i dva različita koncepta krova - serijski, stakleni panoramski krov i karbonski krov kao opcija. Čvrsti krovni spojler na svakom Cayenne Coupéu dolazi u kombinaciji sa novim stražnjim adaptivnim spojlerom.
Novi Cayenne Coupé serijski nudi panoramski stakleni krov površine 2,16 kvadrata sa integrisanom krovnom roletnom. Auto nudi raskošan prostor za četiri putnika. Prednja sjedišta su elektro podesiva, sportski profilisana sa integrisanim naslonima za glavu, sjedišta nazad su odvojena. Zapremina prtljažnika od 625 litara može se povećati do 1.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.