DANI 1068 | 01.06.2019.

Zinaida Đelilović

Piše: Zinaida Đelilović

Žene sa Odjela C8

zdravstvo

(Ne)uslovni Klinički centar Univerziteta u Sarajevu

Žene sa Odjela C8

U pet dana koliko sam provela na ovom bolničkom odjelu upoznala sam desetak izvanrednih žena, koje su zbog svoje hrabrosti i izuzetnosti zaslužile da se o njima piše

U ovih 16 godina, koliko radim kao novinar, pisala sam o mnogo čemu. Bilo je tu lijepih, tužnih, traumatičnih i ovakvih i onakvih priča, ali ova mi je jedna od težih za sročiti. Uvod pišem i brišem već mjesec. Nijedan mi nije dovoljno dobar, a ni dostojan tih žena koje sam upoznala u starom i oronulom bolničkom odjelu C8 Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.
Teško je na papir prenijeti sve emocije koje su se smjenjivale u pet bolničkih dana koje sam provela s tih desetak prehrabrih i predivnih žena od kojih se većina TRENUTNO suočava sa karcinomom. Bilo je tu i boli i suza i preplašenih pogleda, ali mnogo, mnogo više smijeha i to smijeha od kojeg “ne možete doći do daha”.

Neokrečeni zidovi

Ono što me je najviše fasciniralo jesu momenti kada su zaboravljale na svoju bol kako bi pomogle onoj drugoj za koju su u tom momentu procijenile da joj je pomoć potrebnija.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.