DANI 1068 | 01.06.2019.

Priređuje: www.automoto.ba

Piše: Priređuje: www.automoto.ba

Ovo je budućnost?!

auto VI

Kia predstavila novi koncept

Ovo je budućnost?!

Kia Motors Europe predstavila je novi potpuno električni četverovratni koncept koji se dizajnom teško može svrstati u neki od razreda automobila jer skladno kombinuje elemente sportskog terenca, elegantne i sportske porodične limuzine, te svestranog i prostranog krosovera. Inteligentna prerada Kijine maske koja podsjeća na tigrov nos donosi osvjetljenje maske i zaokružava prednja svjetla. Staklo iz jednog komada, korišteno kod vjetrobrana i na krovu, proteže se od A stuba, preko kabine, a završava dvostrukim mjehurićem preko zadnjeg dijela putničke kabine. Kijina ekipa je u cijelosti iskoristila arhitekturu šasije koja uprkos električnom pogonu omogućava maksimalnu prostranost u kabini. Kao duhovit odgovor na trenutnu opsjednutost autoindustrije sve većim zaslonima visoke rezolucije, koncept ima čak 21 ekran vrlo visoke rezolucije, smješten sinhronizirano na vrhu armaturne ploče, tako da izgledaju uobičajno i usklađeno.
“Vjerujem da će naš neobičan pristup elektrifikaciji pokrenuti našu kolektivnu maštu. To nam omogućava da lakše zamislimo budućnost.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.