DANI 1068 | 01.06.2019.

Priređuje: www.automoto.ba

Piše: Priređuje: www.automoto.ba

Hybrid za 64.740 KM

auto V

Toyota RAV4

Hybrid za 64.740 KM

Peta generacija Toyotinog RAV4 opet je pionir u SUV segmentu, a ovoga puta otvara novo poglavlje na polju performansi, mogućnosti i sigurnosti. Na novu GA-K platformu postavljena je upečatljivo dizajnirana karoserija, kutijasta, poligonalnog oblika, sa obiljem oštrih prelaza, naglašenih linija i mnogo ravnih površina. Poklopac motora je visoko postavljen, heksagonalna maska hladnjaka na koju se sa strana nastavljaju nakošene svjetlosne grupe podloge je velika, a zadnja strana je podignuta i iza vrata prtljažnik krije 580 litara kapaciteta sa svim sjedištima u funkciji.
Novi model je ipak niži od prethodnog i ima niže težište, uprkos višem klirensu. Međuosovinsko rastojanje povećano je za 30 mm, što se naročito osjeti u drugom redu sjedišta. Opcija je stakleni panoramski krov. Nova sjedišta presvučena su luksuznijim materijalima, a vozaču ulogu instrument-panela igra kombinacija klasičnih kazaljki i velikog digitalnog ekrana.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.