DANI 1067 | 01.05.2019.

Svetlana Cenić

Piše: Svetlana Cenić

Osmatračnica Kastel

Rezervne maligne budale

Sastavimo Uskrs, Vaskrs, Prvi maj, početak meseca ramazana i Dan pobede nad fašizmom, a sve u slozi i razumevanju, čestitkama, radu i redu i rezervistima policije. Republika Srpska će, ako usvoji taj zakon, oterati i ono malo preostalih Bošnjaka i šačicu Hrvata sa svoje teritorije, a inicijativa SDA, kao odgovor, o formiranju istog dobila je podršku bošnjačkih stranaka, pa i građanskih, i samo čekamo hoće li biti rezervna policija cela iz dva dela - bošnjačkog i hrvatskog. Bogami, moglo se čuti da bi svaki kanton mogao imati svoj rezervni sastav, u skladu sa policijskom strukturom i njenom upravom u Federaciji BiH. Šta to beše reforma policija i ono kad je međunarodna zajednica, odnosno EU prihvatajući onu i onakvu reformu povukla dobar deo svog kadra iz ambasada sa obrazloženjem da dolazi demokratija?! Ušla je ta i takva demokratija u bh. stanicu, samo u delovima na sva tri nacionalna perona.
Ne mogu a da se ne stresem na pomisao šta bi bilo ili šta će biti ako stvarno rezervisti budu zadužili oružje. Ima da pravdu kroji kako kome padne na pamet, a sve pod pokroviteljstvom vlasti i našeg pravosuđa.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.