DANI 1067 | 01.05.2019.

Đorđe Krajišnik

Piše: Đorđe Krajišnik

opservatorij

U Sarajevu počela #ShareLove kampanja

Tiha balkanska većina

U Sarajevu je održana velika društvena kampanja #ShareLove koja za cilj ima stvaranje i širenje dobrih susjedskih odnosa i podsticanje mira i tolerancije. U zgradi RTV doma u Sarajevu održana je panel-diskusija “Tiha balkanska većina”, kao i velika #ShareLove žurka sa zvučnim imenima elektronske scene. Kampanju #ShareLove pokrenula je EXIT fondacija iz Novog Sada.

Svijetla budućnost

Na tribini “Tihe balkanske većine”, održanoj u RTV domu, govornici su bili ujedinjeni u tome da mladi treba da stvaraju svijetlu budućnost Balkana kroz konkretne akcije, inovacije, kreativnost i međusobno povezivanje.
Ivan Petrović, predsjednik UO Exit fondacije, koja je pokretač regionalne akcije #ShareLove, istakao je da Exit uvijek šalje pozitivne poruke i pozvao mlade da generišu pozitivne promjene kroz rad na sopstvenom razvoju i unapređenju svog okruženja: “Ključno je da svako uradi koliko može, a nakon toga udruženi možemo da pomjerimo planine. Postoje u biti samo dva pola: na jednoj strani je ljubav, a na drugoj je strah. Sve što treba da uradite je da budete na pozitivnoj strani, na kojoj su ljubav i radost, da svoje akcije i pažnju usmjerite u tom pravcu, da se udružite sa ljudima koji pozitivno vibriraju, i onda se dešavaju čuda”.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.