DANI 1067 | 01.05.2019.

Đorđe Krajišnik

Piše: Đorđe Krajišnik

Kontinuitet jazza u Sarajevu i BiH

opservatorij

Promovisan album “Sinan Alimanović Trio - Live in Skenderija”

Kontinuitet jazza u Sarajevu i BiH

U sarajevskom Ateljeu Figure proteklog mjeseca održana je promocija novog jazz albuma Sinana Alimanovića. Riječ je o albumu “Sinan Alimanović Trio - Live in Skenderija” koji je šesti nosač zvuka pod umjetničkim vodstvom višestruko nagrađivanog jazz pijaniste, kompozitora, dirigenta, aranžera, bandleadera i profesora Sinana Alimanovića.

Snimak koncerta

O albumu su na promociji govorili: Sinan Alimanović - pijanist i bandleader, Dinko Šimunović - kontrabasist, Zlatan Mujkić - profesor, pijanist i Haris Ljumanović - inženjer zvuka, te moderatorica promocije, kao i umjetnička producentica albuma, Lejla Alimanović.
Album “Live in Skenderija” je snimak live koncerta koji je održan 7. aprila 2007. godine u Domu mladih - Skenderija. Nakon dvanaest godina, uz podršku Ministarstva kulture i sporta KS-a i ministra Mirvada Kurića, snimak uspješnog jazz koncerta je dokumentovan u vidu kompakt-diska i ostaje da svjedoči o kontinuitetu jazza u Sarajevu i Bosni i Hercegovini.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.