DANI 1067 | 01.05.2019.

Arnel Šarić

Piše: Arnel Šarić

Nervni slom u utrobi povrijeđene zvijeri

izvan svake kontrole

Nervni slom u utrobi povrijeđene zvijeri

Otužna je sudba rock’n’rolla u Bosni i Hercegovini u posljednjih nekoliko godina; većina ugostiteljskih prostora muzički nezahtjevnoj publici nudi strane i domaće hitove u izvođenju grupa koje se kolokvijalno nazivaju tezgarošima i koje niču kao gljive poslije kiše. Teške boje Majki i Kreni prema meni Partibrejkersa, ma koliko ih smatrali dobrim ili lošim, u izvođenju desetine prerađivača ne čine ništa po pitanju opstanka muzičke kulture naše zemlje, zato svaki autorski rad treba držati kao malo vode na dlanu, pogotovo kada je solidan kao debitantski album sarajevske grupe Nervni slom.
Petoročlani sastav započeo je karijeru 2013. godine. Bend danas čine Zlatan Porobić Pora (bubnjevi), Adi Zajković Adara (gitara), Katarina (klavijature), Mona Kriza (bas-gitara) i moj sagovornik, vokal grupe Drugi Keno. Napominje da je kroz bend prije stabiliziranja postave prošlo desetak ljudi, a da su tri člana iz prve postave zapravo bili đaci koji su bježali sa časova iz Srednje mašinske tehničke škole u Sarajevu.
“Nismo se htjeli prilagoditi obrazovnom sistemu i na taj način smo htjeli ‘biti punk’.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.