DANI 1067 | 01.05.2019.

Piše:

Ko je platio ubice?

fokus

Ubijen ugledni banjalučki biznismen Slaviša Krunić

Ko je platio ubice?

Atentatori su brzo otkriveni jer je jedan od njih stradao na mjestu atentata, ali to je tek lakši dio istrage. Pravo pitanje je ko je naručilac, a policija tvrdi da ga već nazire

Kratka rekapitulacija u trenutku kad Dane šaljemo u štampariju: Emilio Baldo, državljanin BiH i Italije, sljedeći broj Dana će dočekati u jednomjesečnom pritvoru koji mu je odredio sudija Okružnog suda Banjaluka, Benedi Đukanović još je u bjekstvu, a Željko Kovačević još je mrtav. Njih trojica osumnjičeni su za ubistvo banjalučkog biznismena Slaviše Krunića i njegovog pratioca Žarka Pavlovića, te ranjavanje drugog pratioca Gorana Ilića koji je, po informacijama dostupnim u ovom trenutku, u bolnici u stabilnom stanju. Istraga o ubistvima još traje.
Krunić i Pavlović su ubijeni, a Ilić ranjen, u zasjedi koju su im ubice postavile pred Krunićevom kućom u Glamočanima kod Banjaluke. U pucnjavi je ubijen i Kovačević, što će, pokazalo se, dovesti policiju do Balda i Đukanovića. Polovično - Baldo je brzo uhapšen, Đukanovića je te noći, otprilike tri i po sata kasnije, policija tokom redovne saobraćajne kontrole zaustavila negdje kod Dervente. I nije ga uhapsila jer tad nije bio osumnjičen.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.