DANI 1067 | 01.05.2019.

www.automoto.ba

Piše: www.automoto.ba

Gospodin za takmičenje

Autodani

Volkswagen Golf GTI TCR

Gospodin za takmičenje

Od maja prošle godine i predstavljanja konceptnog Golfa GTI TCR do finalizacije njegove serijske verzije prošlo je sedam mjeseci u kojima su Volkswagenovi trkački i sportski inženjeri fino doradili konceptni model i doveli ga do vozačkog savršenstva. Sa GTI TCR-om Volkswagen pokušava da skrene pažnju na njemački Touring Car Racing šampionat, u kojem se nadmeće sa Audijem, Hondom, Hyundaijem, Seatom...
Svana se TCR od ostalih GTI-ja najlakše razlikuje po standardnim Belvedere ili opcionim Milton Keyness18-inčnim kovanim alu-naplacima, crnim poklopcima retrovizora, crnim proširenjima pragova, prednjim splitterima, te TCR krovnim spojlerom i difuzorom u zadnjem braniku.
Golf TCR radi se sa troje i petoro vrata, u bogatoj standardnoj opremi je i najsavremenija multimedijala. Enterijer je sportski dekorisan, četverokraki upravljač ergonomski profilisan, nožne komande su od nerđajućeg čelika.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.