DANI 1067 | 01.05.2019.

www.automoto.ba

Piše: www.automoto.ba

Autodani

Komunikacija zagarantovana

CLA pamti sve o vozaču

Na ovogodišnjem sajmu elektronskih dostignuća CES 2019. Mercedes-Benz je predstavio drugu generaciju svog CLA čiji digitalni enterijer i inteligentna MBUX multimedija imaju mogućnost komuniciranja sa vozačem, te pamćenja različitih obrazaca njegovog ponašanja. Kompaktna kupe-limuzina zasnovana na A-Klasi tako je postala još jedan autonovitet koji je zaobišao sajam automobila i javnosti se predstavio na sajmu elektronike, čime je i Mercedes definitivno potvrdio želju proizvođača automobila da se dodvore ljubiteljima elektronike.
Dizajnerski, novi CLA nudi kombinaciju limuzinske praktičnosti i kupeovske dinamičnosti u jednoj karoseriji. Od prethodnika je duži za 4,8 cm, širi za 53, a ima tri centimetra duži međuosovinski razmak. Dodatni centimetri su iskorišteni kako bi se dobilo više prostora u kabini, posebno na zadnjim sjedištima, ali je tom redefinicijom izgubljeno 10 litara u prtljažniku, koji sada ima zapreminu od 460 litara. Najveći tehnološki napredak napravljen je kod instrument-panela koji je transformisan u najsavremeniji digitalni kokpit sa MBUX multimedijalnim sistemom i dva spojena ekrana visoke rezolucije, u standardnoj konfiguraciji od sedam, a u najbogatijim paketima 10,25 inča.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.