DANI 1066 | 01.04.2019.

Alena Beširević

Piše: Alena Beširević

Kažu mi: Puca se puno. Pa puca se!

susreti

Opasna plavuša iz produkcije Brezawood

Kažu mi: Puca se puno. Pa puca se!

Nusret Mašo Mamela šezdesetih godina dobio je od druga Tita projektor i partizanske filmove, prvu sliku, jedinu koju čuva, naslikao je 1972., sedamdesetih ga je Božo Bunjevac nagovorio da ide statirati, a svoj prvi film producirao je i snimio 2008., sada završava deveti, ima dobar scenarij za deseti, ali ga vjerovatno neće snimati. Zašto?

Opasna plavuša je naslov novog filma iz Brezawood produkcije, čiji je tvorac Nusret Mašo Mamela. On je ekolog, slikar, radijski voditelj, producent, scenarista, režiser, kostimograf, scenograf, ali i glumac iz Breze, koji je do sada snimio osam niskobudžetnih igranih i jedan dokumentarni film.
U centru domaće i regionalne javnosti našao se 2013. kada je snimljen film Došo dedo iz Njemačke, koji je na YouTubeu izazvao lavinu komentara - pogrdnih, priznaćemo. A urnebesna scena Šta je šljunkare pregledana je oko 500.000 puta i postala je viralni hit.
Došo dedo iz Njemačke je dobro urađen glup film.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.