DANI 1066 | 01.04.2019.

Jasmina Mališević

Piše: Jasmina Mališević

Princip je skoro pa isti, sve su ostalo nijanse

sto dana na stolu

Prva tri mjeseca rada Vlade Kantona Sarajevo

Princip je skoro pa isti, sve su ostalo nijanse

Prva vlada bez ministara iz SDA formirana je krajem decembra 2018, a čine je ministri iz Naše stranke, SBB-a, SDP-a, Demokratske fronte te Naroda i pravde i u rukama imaju 941.762.186 KM

“Pred ovom vladom je veliki zadatak, a veće privilegije nema - tu smo da služimo građanima Kantona Sarajevo. Pred nama je dug put i pozivam sve koji su spremni da podrže ovu viziju da se uključe, da nam daju šansu, da budu na našoj strani kad nam bude potrebna podrška, ali i da nam upute i snažnu kritiku ako krenemo pogrešnim putem. Ovo je početak nove politike. Politike odgovornosti, koja podrazumijeva da svoja djela i rezultate u potpunosti stavljamo pred sud građana i javnosti”.
Ovako je, između ostalog, prije 100 dana govorio Edin Forto, preuzimajući premijersko mjesto u Vladi Kantona Sarajevo. Sto dana je prošlo, a koliko je nova vlada i to prva vlada bez ministara iz SDA uspjela i da li je uspjela barem malo vratiti povjerenje građana u institucije, teško je reći.
Vlada, koju čine ministri iz Naše stranke, SDP-a, SBB-a, Naroda i pravde te Demokratske fronte, formirana je krajem decembra 2018.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.