DANI 1066 | 01.04.2019.

Gordana Katana

Piše: Gordana Katana

dekonstrukcija stereotipa

Licemjerje

Konačno je i Banja Luka dobila pravi shopping mall. Prema reakcijama, ne samo na društvenim mrežama nego u brojnim medijima, ovaj događaj popraćen je, pa, s gotovo jednakom pažnjom kojom i izricanje doživotne kazne zatvora Radovanu Karadžiću zbog ratnih zločina počinjenih u našoj zemlji.
Svako ko drži do sebe smatrao je, biće, moralnom obavezom da iznese niz od "analiza" i komentara o tome šta to treba Banjoj Luci, pa do uvreda upućenih onima koji se drznu u isti odlaziti i tamo pazariti.
Političkih konotacija o vezama vrha vlasti i vlasnika ovog shopping malla bilo je najmanje. U prvom planu našao se, navodni, socijalni aspekt. Shodno kojem moralni čistunci a priori tvrde da je nekorektno otvoriti isti, dovesti brendove high street mode, dok hiljade penzionera gotovo da gladuju. Prema istim, odjeću i obuću tu će kupovati samo tajkuni, njihove supruge i djeca.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.