DANI 1065 | 01.03.2019.

Saša Rukavina

Piše: Saša Rukavina

01.03. - Text dole lijevo eperite

Uprava za indirektno oporezivanje zadovoljna

Nema više PDV papira

U BiH je uspješno okončana velika reforma prelaska sa papirnog na elektronsko podnošenje poreskih prijava, nakon što je 44.037 poreskih obveznika elektronskim putem Upravi za indirektno oporezivanje dostavilo svoje PDV prijave za poreski period januar 2019, saopšteno je iz ove Uprave.
Početkom ove godini otvoreno je novo poglavlje u komunikaciji između Uprava i poreskih obveznika, saopćeno je iz Uprave i najavljeno da će se širiti spektar novih elektronskih usluga koje će biti zanimljive i korisne poreskim obveznicima.
"Cjelokupan proces završen je bez bilo kakvih tehničkih smetnji i nejasnoća. Veliki doprinos ovoj uspješnoj reformi svakako su dali i poreski obveznici koji su vrlo ozbiljno pristupili cijelom procesu uspostavljanja potpuno nove elektronske komunikacije", saopštila je Uprava.
Iz Uprave podsjećaju da je 2018. bila prelazni period u kojem su obveznici mogli postepeno prelaziti sa papirnih prijava na dostavljanje elektronskih.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.