DANI 1065 | 01.03.2019.

Đorđe Krajišnik

Piše: Đorđe Krajišnik

Cvijet je najljepši kad je neubran

01.03. - Glavni tekst 2 ipieniae peeos

Izložba Percepcije: Novi projekat Muzeja savremene umjetnosti RS-a

Cvijet je najljepši kad je neubran

“Percepcije: Cvijet je najljepši kad je neubran” novi je umjetnički projekat u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske kojim se nastavlja izuzetno uspješna saradnja sa British Councilom, a koji će publici u Banjaluci biti predstavljen od 7. do 27. marta.
Ideja ovog umjetničkog projekta, koji u fokus stavlja dijalog između djela britanskih umjetnica iz kolekcije British Councila i umjetnica iz lokalnih kolekcija potekla je iz British Councila, koji su podstakli kustose pet regionalnih institucija da rade zajedno kako bi u svojim zajednicama otvorili pitanje zastupljenosti žena umjetnica u kolekcijama i njihove vidljivosti na savremenoj sceni. Svaka od ovih izložbi ima različite konceptualne okvire, u zavisnosti od sadržaja ili problematike kojom se bavi, tj. od radova koji se pridružuju.
Percepcije prvenstveno ukazuju na paralelne umjetničke prakse iz različitih geografskih, društvenih, kulturoloških i ekonomskih konteksta u kojima umjetnice žive i rade.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.