DANI 1064 | 01.02.2019.

Zinaida Đelilović

Piše: Zinaida Đelilović

Svi su bolji od Gordane Tadić!

upiremo prstom

Bosna i Hercegovina dobila glavnu tužiteljicu

Svi su bolji od Gordane Tadić!

VSTVBiH izabrao je sa devet glasova “za” dosadašnju v.d. za glavnog tužioca Tužilaštva BiH, ali niko od članova Vijeća koji su je svesrdno hvalili nije znao navesti barem jedan njen i uspjeh kuće koju vodi. Neuspjehe nisu komentarisali, ali njih se javnost sjeća

Visoko sudsko i tužilačko vijeće BiH ponovo je za glavnu tužiteljicu Tužilaštva BiH izabralo (dosadašnju v.d.) Gordanu Tadić i tako još jednom pokazalo da ih nije briga za kvalitetno pravosuđe. Jer, na posljednji gaf ovog tužilaštva, kada su u novembru prošle godine donijeli naredbu o neprovođenju istragu u slučaju Diploma, nisu smjeli zažmiriti.
“Zašto se ti nisi prijavila za glavnog tužioca Tužilaštva BiH”, pitala sam novinarku Žurnala Azru Omerović, glavnu aktericu filma o kupovini diplome srednje medicinske škole u Sanskom Mostu za 17 dana.

Bez validne diplome

Na prvu je pomislila da se šalim, pa se počela smijati. Kada je vidjela da je pitanje ozbiljno, odgovorila je da nema te ambicije, a njen kolega Avdo Avdić, koji je s njom radio na pomenutom filmu, dodao je: “A, nema ni validnu diplomu”.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.