DANI 1064 | 01.02.2019.

Mirza Dajić

Piše: Mirza Dajić

Mali heroj dobija bitku za bitkom

susreti

Priča o dječaku Vedadu Hadžiću iz Zenice

Mali heroj dobija bitku za bitkom

Nakon što je zajedno sa jednogodišnjom sestrom Lamijom kod kuće proslavio svoje rođendane, pravi i novi, mali hrabri Zeničanin krenuo je sa kemoterapijom i zračenjem

Vedad Hadžić, četveroipogodišnji dječak iz Zenice, kojem je sredinom novembra odstranjen tumor na mozgu, krenuo je sa kemoterapijama i zračenjem na Onkološkom odjelu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.
Od roditelja ovog hrabrog dječaka, oca Jasmina Hadžića i majke Eldine Čivić-Hadžić, saznali smo da za sada dobro podnosi terapiju, da je uvijek nasmijan i dobro raspoložen, te da je on taj koji pomaže svima da lakše prolaze kroz njegovu borbu.

Vedator šarmer

A nikoga ne može ostaviti ravnodušnim priča o malom heroju koji je dobio ime po Vedadu Ibiševiću, nogometašu koji je svojim pogotkom u Kaunasu protiv Litvanije u oktobru 2013. odveo zmajeve na Svjetsko prvenstvo u Brazil, gdje je i postigao prvi pogodak za naš nacionalni tim na prvom velikom takmičenju.
Hrabri dječak proslavio je 18. decembra rođendan u krugu porodice. Vedo je, naime, rođen 4.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.