DANI 1064 | 01.02.2019.

Jasmin Tajić

Piše: Jasmin Tajić

Politika iznad sporta za uništavanje talenata

Sport

Propast rukometa u BiH sve je bliže

Politika iznad sporta za uništavanje talenata

Ovo što se trenutno predstavlja kao RSBiH nije legalan savez, već pokušaj organizovanja rukometnog sporta u BiH na administrativnom nivou. Svi pokušaji u posljednje tri godine su neuspjeli, a umjesto da plasman na Svjetsko prvenstvo u Katar bude odskočna daska, u bh. rukometu je nakon toga sve krenulo nizbrdo

Januar je mjesec u kojem je svake godine rukomet u fokusu. No, od rata pa do sada samo jednom je u fokusu rukometnih zbivanja bila i Bosna i Hercegovine i to prije četiri godine, kada je naša rukometna reprezentacija igrala na Svjetskom prvenstvu.
Iako su iz Bosne i Hercegovine porijeklom i rodom, a i mjestom življenja, neki od najboljih rukometaša svijeta, od početka igranja ovog sporta, pa do danas naša reprezentacija muku muči sa kvalifikacijama. Često fali jedan gol, jedan bod, jedna lopta, jedna pobjeda i tako možemo nabrajati do unedogled.

Veliki potencijal

Uvijek nas neka nesreća zadesi, a onda kad pomislimo da bi moglo biti dobro, desi nam se da neko zaboravi unijeti jednog našeg igrača u zapisnik i onda budemo izbačeni iz baraža. Rezultatski u postratnom vremenu, bosanskohercegovački rukomet nije napravio gotovo ništa. BiH je zemlja u kojoj rukomet ima veliki potencijal, ali je i zemlja koja, nažalost, nema kapacitet da taj potencijal i talenat naplati rezultatom.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.