DANI 1064 | 01.02.2019.

Nisad Selimović

Piše: Nisad Selimović

Fakat miriše na uspjeh

recenzija

Veliki poslože sve, ama baš sve

Fakat miriše na uspjeh

Dokazuje uspjeh Uspjeha i da bez kvalitetne, posvećene produkcije, dovoljno sredstava i jasne vizije, nema ni proizvoda koji će na kraju donijeti i profit

Svijet filma se nepobitno mijenja, a još niko ne može sa sigurnošću reći da li sve ide nabolje ili nagore. Činjenica je da novac sada dolazi iz nekih drugih izvora, te se njegov povrat, što je još bitnije, i očekuje kroz potpuno drugačije kanale distribucije nego što je to bio slučaj svih ovih godina do sada.
Ono što je nekada bilo kino, pretočilo se u videoteke, pa su ljudi postali lijeni izlaziti i radije su gledali filmove kući. To je osjetila industrija, pa je zajedno sa razvojem digitalne tehnologije ljudima poboljšala to iskustvo izmislivši DVD, pa poslije njega i Bluray. Krenule su se razvijati i goleme tanke televizije, plazme, LCD-ovi, pa sada i LED, i kino je počelo padati u nemilost onoga što je jednostavnije i dostupnije.
Kada se može kupovati iz kauča, zašto se ne bi gledali i filmovi?
Eh, onda je neko skontao da su digitalni zapisi postali podatkovno manji, a internet se ubrzao - zašto bi se uopšte onda muzika, filmovi i bilo šta zapisivalo na bilo šta? Zašto se to ne bi slalo preko interneta, pa onda čak ne morate mrdnut ni iz kreveta - otvorite oči i klikate po daljinskom. Filmovi se nižu, računi se nižu za pregledane sadržaje.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.