DANI 1064 | 01.02.2019.

Emira Asotić
Foto: Damir Ćumurović

Piše: Emira Asotić Foto: Damir Ćumurović

Pare nisu dovoljne, važni su ideje i rad

planine

Kako se dva bh. olimpijska centra bore za goste

Pare nisu dovoljne, važni su ideje i rad

Na dvije planine udaljene jedva sat vožnje, “domaćice” istog velikog EYOF-a, slike su potpuno različite. Uspavanu ljepoticu Jahorinu iz dubokog sna probudili su oni koji su vjerovali u njen potencijal, a nadležni tvrde da su tolerisanje javašluka i korupcije doveli do toga da je Bjelašnica zapuštena i da nije dovoljno privlačna

Jahorina je kraljica planina. Ni jedna druga u BiH se ne može uporediti s njom i s onim što ona nudi. Ona je uvijek moj prvi izbor za zimovanje, odgovor je koji smo dobili kada smo tokom posjete ovoj olimpijskoj ljepotici upitali mlađahnu skijašicu Sanu Selimović, koju smo zatekli u podnožju jedne od staza sa prijateljicom koja je stigla čak iz Antalije, o njenim dojmovima o Jahorini. Ova vesela djevojka priča nam da dolazi iz Slovenije, ali da je rodom iz Tuzle.
Iako ima priliku da ide u mnoge evropske ski-centre, na Jahorini je kad god ima priliku i rado joj se svaki put vraća.
“Na Jahorini naprosto ne možete naći ni jednu zamjerku. Ona vas oduševi svaki put iznova i to svojim perfektno uređenim skijaškim stazama, modernim liftovima, sadržajima koji zadovoljavaju potrebe i želje svih starosnih grupa, noćnim životom, ljubaznim osobljem.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.