DANI 1064 | 01.02.2019.

Svetlana Cenić

Piše: Svetlana Cenić

Osmatračnica Kastel

Bihovci

Nema imenovanja predsedavajućeg Saveta ministara bez usvajanja Godišnjeg nacionalnog programa NATO - uslov Komšića i Džaferovića Dodiku. Uz napomenu da je Nebojša Radmanović, kao član Predsedništva BiH iz reda srpskog naroda, juna meseca 2009. godine potpisao formalni zahtev BiH za akcioni plan za članstvo u NATO (MAP).
Vlada Federacije neće biti formirana bez izmena Izbornog zakona - uslov HDZ-a, odnosno Dragana Čovića. Kako je rekao, nema uslova za formiranje vlasti i da je konstituisanje domova naroda u BiH i Federaciji BiH moguće samo uz izmenu Izbornog zakona, te da vlast može biti formirana u kantonima i na nivoima gde je reč o automatizmu, poput Saveta ministara i Predsedništva BiH.
Višnja na vrhu koalicionog šlaga (ili šljage, bolje reći) je najava člana Predsedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda da bi, eto, sad pokrenuli inicijativu za promenu imena Republike Srpske. Kako je obrazložio, taj entitet nije samo srpski već i bošnjački i hrvatski.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.