DANI 1064 | 01.02.2019.

S. Rukavina

Piše: S. Rukavina

Milo Đukanović

fokus

Milo Đukanović

Šta je lid za kroki o aktuelnom predsjedniku Crne Gore: jedan od momaka u džemperima sa zlatnom American karticom koji u ime Slobodana Miloševića na mitinzima (kako ono fakat bi: hoćemo Ruse ili hoćemo gusle) ruše crnogorsku vlast i (tadašnju) Partiju; tvorac crnogorske nezavisnosti i traser crnogorskog puta u NATO i Evropu kojim zemlju uspješno vodi; pravo dobar saradnik sa nekadašnjim Haškim tribunalom, danas Mehanizmom za bla, bla, bla; najdugoročniji balkanski aktivni političar koji je uspješno uklanjao sve, čak i bolje i sposobnije dvorske takmace; nedokazani (nedorečeni?) međunarodni švercer cigara; politički zaštitnik nekoliko balkanskih, a svjetski bitnih narko-kartela; pohlepnik koji je političku moć upotrijebio da na vlastite i porodične račune nagomila milione, neki će reći i stotine miliona, eura?
Pojednostavljeno, ko je koga stvorio: Milo Đukanović Duška Kneževića ili Knežević Đukanovića? Naravno da je povod za Đukanovićevo gostovanje u ovoj rubrici Dana afera Atlas koja se u Crnoj Gori tek zahuktava, ali... Hajde da ne čekamo dokaze za Kneževićevu optužbu da je Đukanović svoj prvi milion (i po) eura 2007. dobio zahvaljujući njegovim garancijama.
Tajkun, koji je u ovom trenutku u Londonu (vidi pod Ivica Todorić, mada se Kneževiću lično više sviđa paralela sa Miroslavom Miškovićem), maše nekim papirima, Đukanović to (ali i sve drugo, tipa vreće novca za vladajuću Demokratsku partiju socijalista), naravno odbacuje (ja sam čist, a on je bjegunac od pravde), odbacuje i firma Capital Invest koja je (nekad i zvanično bila) Đukanovićeva. No, čak i u tom Capital Investovom odbacivanju oči bode objašnjenje.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.