DANI 1064 | 01.02.2019.

Priređuje: www.automoto.ba

Piše: Priređuje: www.automoto.ba

Hibrid je hibrid

auto V

Toyota Corolla Touring Sports

Hibrid je hibrid

Potpuno nova Toyotina Corolla Touring Sports ponuđena je sa samo jednim turbo benzinskim motorom od 116 KS i sa dva hibridna pogona - 1,8 i 2,0.
Poboljšani hibridni motor od 1,8 litara odlikuje tiha, intuitivna tehnologija koja nudi niske troškove, što 2-litarski sistem dopunjava i u potpunosti iskorištava dodatnu udobnost vožnje, stabilnost i laku upravljivost što donosi nova Toyotina TNGA, Toyota New Global Architecture, platforma. Ova Corolla oslanja se na MacPherson prednji sistem vješanja, potpuno novi zadnji multilink sistem, novu tehnologiju ventila amortizera i prvi put dostupan AVS, adaptivnu varijabilnu suspenziju. Upravljanje i pokretljivost su poboljšani nisko postavljenim motorom i odabirom položaja hibridne baterije ispod zadnjeg sjedišta.
Standard u višim, a opcija uz doplatu u nižim paketima opreme su, među ostalim, premium head-up displej, JBL Green Edge Premium Sound sistem ili bežično punjenje mobitela kroz Toyota Touch Multimedia sistem.
Novi Touring Sports dizajniran je u nedavno otvorenom dizajnerskom centru u belgijskom Zaaventemu..
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.