DANI 1064 | 01.02.2019.

Priređuje: www.automoto.ba

Piše: Priređuje: www.automoto.ba

S razlogom limitirano

auto IV

Nissan GT-R50 by Italdesign

S razlogom limitirano

Nissan prima narudžbe za svoj ultimativni GT-R, Nissan GT-R50 by Italdesign, koji će biti serijski proizveden u 50 primjeraka. Vanjski izgled serijskog modela nepromijenjen je u odnosu na prototip predstavljen u julu 2018. na Festivalu brzine u Goodwoodu, a cijene 720 KS snažnog GT-R by Italdesign koji je razvio NISMO kreću se od 990.000 eura prije poreza i bez dodatne opreme, pa naviše.
Kupci Nissanovog modela razvijenog u saradnji sa torinskim studijom Italdesign povodom obilježavanja dvije pedesetogodišnjice, Italdesignove prošle i GT-R-a ove godine, za svoje primjerke moći će odabrati vlastitu kombinaciju boja i pakete.
“Reakcije Nissanovih obožavatelja i potencijalnih kupaca su nadmašile sva naša očekivanja. Tih će 50 automobila još dugi niz godina služiti kao posveta Nissanovim revolucionarnim rješenjima i bogatom sportskom naslijeđu”, kaže direktor programa sportskih automobila Nissana Bob Laishley.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.