DANI 1064 | 01.02.2019.

Priređuje: www.automoto.ba

Piše: Priređuje: www.automoto.ba

Novo doba se zove G20

auto III

BMW serije 3

Novo doba se zove G20

Prostranija i komfornija kabina u kojoj se osim analognih mogu dobiti i potpuno digitalizovani instrumenti, te agresivniji sportski stil je ono što je BMW ponudio novom trojkom sa oznakom G20, dužom 76 mm, širom 43 mm na prednjoj i 21 mm na zadnjoj osovini od prethodnika. Za dinamičniji i proporcionalniji utisak G20 najzaslužniji je prednji dio sa novom uglastijom maskom hladnjaka i prodornijim svjetlima, koja se mogu dobiti u Full LED i laserskoj tehnologiji.
Pogled s boka otkriva 41 mm duži osovinski razmak, niži poklopac motora, tanje oplate pragova, a lijep detalj je i novi pregib koji počinje na dnu prednjeg krila i utapa se u zadnja vrata. Tačka na i su tanja i izduženija zadnja svjetla, sa širim, ali vizuelno nižim poklopcem prtljažnika, novi setovi alu-naplataka od 16 do 18 inča, te nove boje - Dravit Grey, Tansanit Blue II, Citrin Black II i Vermont Bronze.
U kabini se digitalna instrument-tabla prikazuje na 12,3-inčnom ekranu visoke rezolucije, a kombinuje klasične skalarne i trendovske digitalne stilove. U standardnoj opremi ostaju klasični instrumenti sa 5,7 ekranom u sredini, 8,8-inčnim touch ekranom multimedije i klasičnim 12-voltnim utičnicama. Najnižu cijenu nove Serije 3 u Njemačkoj ima 318d, 37.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.