DANI 1063 | 01.01.2019.

Saša Rukavina

Piše: Saša Rukavina

uvodnik

I Čović je izdajnik

Zanimljivi se procesi naziru u zapadnoj Hercegovini, tradicionalnoj izbornoj bazi HDZ-a BiH i teritorijalnoj bazi trećeg entiteta svima onima koji javno tvrde da im on nije cilj. Naziru jer, valjda, zadeverani svim ovim postizbornim scenskim igrokazima još nemamo vremena da se bavimo suštinom.
Što ne mora biti loše, ako se ne dogodi da se jednog jutra probudimo i otkrijemo da su Dragan Čović i njegovi (nepostojeći, kaže) abeceda planovi mila majka u odnosu na to šta je (ponovo - nepostojeća, kažu) stvarna Herceg-Bosna.
Da je Čović pravi političar sa makar malo političkog morala, vjerovatno bi bilo smisla postaviti pitanje koliko mu je u nekoliko zadnjih decembarskih javnih nastupa teško bilo izgovoriti da on baš i ne voli to što je Željko Komšić izabran za člana Predsjedništva BiH, ali da su zakoni takvi, pa ih i on lično i HDZBiH mu, moraju poštovati. No, od njega smo navikli da svašta priča, odnosno da mu nije previše teško izgovoriti bilo šta kad treba biti slatkorječiv.
Samo, ovdje nije on problem. Ovdje je problem onog što zasada puno više i jače radi virtuelna, a počinje i stvarna javnost te Hercegovine.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.