DANI 1063 | 01.01.2019.

Svetlana Cenić

Piše: Svetlana Cenić

Osmatračnica Kastel

Volim i ja nerandže, no trpim

Po čemu ćete pamtiti proteklu godinu, šta očekujete u narednoj i ličnosti godine - pitanja za decembar i januar. Da smo normalna država, imalo bi smisla. Pošto nismo, ličnosti godine već decenijama iste, nade sve manje, a pamćenje doseže do rata, ali ne i šta je bilo juče.
Sabiramo dugove, broj partija, bogatstvo ovih ličnosti godine, a oduzimamo se i fizički: natalitet u padu, broj emigranata raste i predznak minus kao vrata. Svake godine se pitam nanovo zašto učestvujem u toj igri, pa opet, evo, i dalje o tri stvari razmišljam: o kolačima uz rast putarine, udruženim snagama članova Centralne izborne komisije u ponižavanju ono malo pameti što je ostalo i najavi Dodika da Republika Srpska povuče saglasnost na zajedničke oružane snage.
Te gurabije uz povećanje putarine išle su uz izjavu da nije za evropski drum onaj ko je protiv povećanja nameta, što još uvek ne mogu da oprostim, jer davalac takve izjave zna dobro da ni Evropska unija nema zajedničku poresku politiku. Pri tome, poslužio se potpuno istim metodama kao domaća sabraća: pritisak, ucena i etiketiranje.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.