DANI 1063 | 01.01.2019.

Piše:

Zacrniće im se reklama?

moderna I

Courtney Davis tužila je Apple

Zacrniće im se reklama?

Amerikanka Courtney Davis tužila je Apple jer je iPhone koji je naručila došao s the notch pri vrhu ekrana na kojem nema pixela, objavio je Business Insider. Tu je na iPhone XS i iPhone XS Max smještena prednja kamera koju, između ostalog, koristi sistem za prepoznavanje lica kojim se telefon otključava.
Međutim, za promociju je Apple koristio fotografije na kojim se notch ne vidi jer se stapa s crnom pozadinom. Davisova smatra da je ta reklama obmanjujuća, pa su njezini advokati tužili Apple jer je “u marketinškim kampanjama za novi iPhone sakrio notch i tako naveo gospođu Davis da pomisli kako iPhone XS Max, koji je prethodno naručila, taj zubac neće imati”.
“Fotografije koje sakrivaju piksele koji nedostaju na zaslonu, istaknute su na Appleovoj web strani, baš kao i na reklamama trgovaca koji ga imaju u ponudi”, stoji u tužbi.
Dodatno, tvrde advokati, “Apple je kod navođenja rezolucije ekrana zaokružio piksele i prikazao da ih je više. Usporedbe radi, stariji iPhone 8 ima kvalitetniji zaslon, iako se iPhone XS i iPhone XS Max reklamiraju kao pametni telefoni s izvrsnom kvalitetom zaslona”.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.