DANI 1063 | 01.01.2019.

Jelena Milanović

Piše: Jelena Milanović

Pravda za djecu, robija za korumpirane političare

godine prolaze niz naše obraze

Ono što smo tražili, nismo dobili

Pravda za djecu, robija za korumpirane političare

Većini Bosanaca i Hercegovaca 2018. nije donijela mnogo toga dobrog. Tražili su pravdu za ubijenu djecu, borački dodatak, humano zbrinjavanje migranata, a dobili skuplje gorivo, prljavu kampanju političara i odluku CIK-a BiH, koji je po snazi političkog uticaja prevazišao čak i pravosuđe

Još jedna (izborna) godina je za nama, a obilježili su je protesti bez rezultata, prljava kampanja političkih partija, migrantska kriza, zabadanje nosa komšija u dvorište BiH i odluka Centralne izborne komisije BiH, zbog koje će mnoge boljeti glava i u 2019. No, da krenemo ispočetka.
Sam početak godine začinili su protesti demobilisanih boraca, koji su 28. februara doveli i do blokada saobraćajnica širom države. Borci jesu došli pred sad već bivšu zgradu Vlade FBiH u Sarajevo još 2017, ali kako njihova tri zahtjeva nikad nisu ispunjena, došlo je do blokade Ivana, petlje Šićki Brod i drugih saobraćajnih žila.
“Pokušali smo sve da na miran način dođemo do ispunjenja naših zahtjeva, ali nas vlast nije ispoštovala. Borci se okupljaju samovoljno i od 10 sati bit će blokirane saobraćajnice u Federaciji BiH.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.