DANI 1063 | 01.01.2019.

Priređuje: www.automoto.ba

Piše: Priređuje: www.automoto.ba

Stiglo novo doba

auto III

BMW 3

Stiglo novo doba

U poređenju sa prethodnom F30 serijom, novi BMW 3 G20 na prvi pogled izgleda dinamičnije i proporcionalnije zahvaljujući prednjem dijelu vozila sa novom uglastijom maskom hladnjaka i prodornijim svjetlima, koja se mogu dobiti u Full LED i najsavremenijoj laserskoj tehnologiji. Za ljepši pogled s boka zaslužni su 41 mm duži osovinski razmak, niži poklopac motora, tanje oplate pragova, te zadnja svjetla koja se više protežu prema bokovima. Lijep detalj je i pregib koji počinje na dnu prednjeg krila i utapa se u zadnja vrata. Zadnja svjetla su tanja i izduženija, sa širim, ali vizuelno nižim poklopcem prtljažnika. Branici su stilski izraženiji, a novi setovi alu-naplataka standardno pokrivaju raspon od 16 do 18 inča. Na raspolaganju su i četiri nove boje - Dravit Grey, Tansanit Blue II, Citrin Black II i Vermont Bronze.
Mada su pojedina rješenja poput klime i audiosistema još u klasičnoj tasterskoj formi, najveća novost u kabini je digitalna instrument-tabla, koja se prikazuje na 12,3-inčnom ekranu visoke rezolucije.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.