DANI 1063 | 01.01.2019.

Đorđe Krajišnik

Piše: Đorđe Krajišnik

Duhovni autoportreti

01.01. - Glavni tekst 2 ipieniae peeos

Izložba Buđenje svijesti autora Rikarda Druškića

Duhovni autoportreti

Izložba Buđenje svijesti autora Rikarda Druškića otvorena je 14. decembra u sarajevskoj Vijećnici. Rad na ovom ciklusu trajao je četiri mjeseca, a cilj je bio, kako je Druškić u izjavi za medije rekao, dokazati sebi kako pobijediti svoju nestrpljivost. Druškić je radove nazvao ‘’duhovni autoportreti’’: Pogled u sebe - Starh, Preživljavanje, Ljubav prema sebi, Trag za istinom, Pogled u stvarnost, Spreman za promjene, Dobro u meni, Unutarnja kohezija, Spirituals - Nadilaženje materije, Ataraxia - Mirnoća duše i Kolektivna svijest.

Kolektivna svijest

“Živimo u svijetu u kojem je kolektivna svijest na jako niskom nivou te u tom smislu je jako teško učiniti velike društvene promjene. Ali ono što mi sigurno možemo da mijenjamo je stanje lične svijesti, time treba da se bavimo”, kazao je Druškić.
Izloženo je 12 radova koje je autor radio na tehnici mixed media, kombinovana tehnika, većinom je to akril na platno, ali je koristio i sprej, olovku, flomastere, uljane boje.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.