DANI 1062 | 01.12.2018.

Zinaida Đelilović

Piše: Zinaida Đelilović

Tračak sunca za djecu Sunca

susreti

Pozitivna priča sa Pala

Tračak sunca za djecu Sunca

Udruženje za pomoć djeci sa posebnim potrebama na Palama trenutno okuplja 68 članova koji su uključeni u sve sfere kulturnog i sportskog života. Među ovom djecom ima izvrsnih sportista, a jedan od njih je i Njegoš Mihajlović, koji je, uz to, mladi lider inkluzije Specijalne olimpijade

Danas izvrsni sportista i jedan od najboljih reprezentativaca u atletici, osamnaestogodišnji Njegoš Mihajlović imao je svega 10 godina kada je postao član Udruženja za pomoć djeci sa posebnim potrebama Sunce na Palama. Svoju hiperaktivnost, koju je imao kao dječak, uspio je kanalisati upravo kroz sport.
Ovaj mladi lider inkluzije Specijalne olimpijade, koji se aktivno bavi promocijom inkluzivnog sporta u BiH, u Austriji se prošle godine takmičio u biatlonu i osvojio peto i šesto mjesto na 1.000 metara, a trenutno je treći igrač iz BiH na inkluzivnom prvenstvu u stonom tenisu. Izvrstan je i trkač na 200 metara.

Osvojeni trofeji

“On je dosta napredovao za ovih osam godina koliko radimo s njim”, kaže nam predsjednik Sunca Milenko Vujinović, pričajući nam o svim Njegoševim uspjesima i osvojenim trofejima.
Udruženje Sunce trenutno okuplja 68 članova, mahom lica sa umanjenim intelektualnim sposobnostima.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.