DANI 1062 | 01.12.2018.

Gordana Katana

Piše: Gordana Katana

Ko je ubio Davida?

šta je ostalo od istine

Osam mjeseci od smrti banjalučkog mladića svi znaju sve, osim najvažnijeg odgovora

Ko je ubio Davida?

Pažnja javnosti, istina, ne popušta, ali umjesto bilo kakvih odgovora, konfuzija postaje sve veća, a tražeći odgovore na pitanje iz naslova, sve smo dalji i od odgovora na ono hoće li ikad biti pravde

Na dan preuzimanja dužnosti predsjednice RS-a Željke Cvijanović, pred sjedištem te institucije uhapšena je maloljetna djevojka. U policijskom saopštenju navodi se da je posjedovala nož kojim je namjeravala napasti “štićene osobe”. Novinari koji su se zatekli na licu mjesta donose verziju da je razlog hapšenja bilo glasno upućeno pitanje: “Ko je ubio Davida”?
Ko je ubio Davida Dragičevića? Postavljaju to pitanje njegovi roditelji Suzana i Davor, obitelj, prijatelji, građani ne samo BiH nego i širom Evrope od 26. marta ove godine. Od dana kada su predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a i patolog Željko Karan na konferenciji za novinare saopštili da su pronašli tijelo Davida Dragičevića, čiji je nestanak bio prijavljen nekoliko dana ranije.

Skrojena policijska istina

Ustvrdili su tog dana da je utvrđeno da je riječ o zadesnoj smrti mladića, nastaloj gušenjem u rječici Crkveni, da je on u noći nestanka opljačkao kuću obitelji Rađen, da su mu u džepovima pronađene stvari za koje je prijavljeno da su opljačkane, da je obdukcijom utvrđeno da je bio pod utjecajem droge i alkohola.
Sve to, vjerovali su predstavnici policije, trebalo je biti dovoljno da se slučaj zaključi.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.