DANI 1062 | 01.12.2018.

Saša Rukavina

Piše: Saša Rukavina

Neće biti N64 Classic

modrena VII

Nintendo razočarao fanove

Neće biti N64 Classic

Iako je direktor Nintenda za Ameriku Reggie Fils-Aime rekao da ne može isključiti takvu mogućnost, igraća konzola N64 Classic uopće nije u planovima.
“Jasno nam je da su prethodne dvije Classic konzole bile prilika u ograničenom vremenu te način da premostimo vrijeme između odlaska konzole Wii U i dolaska Nintenda Switch. To je bio strateški razlog za dolazak NES Classica. Iako potrošači možda nešto očekuju, naglašavam da su prethodni potezi bili samo iskorištene prilike u ograničenom vremenu. Jasno nam je da se potrošači raduju klasičnom sadržaju koji će biti sve više uz uslugu pretplate”, izjavio je Fils-Aime.
To što nema konzole N64 Classic fanovi bi, pišu specijalizovani portali, mnogo lakše prihvatili kada bi mogli, recimo, igrati Ocarine of Time na Switchu putem online servisa, ali je problem u tome što Nintendo veoma sporo širi ponudu. Trenutni preplatnici online servisa za Switch mogu igrati tridesetak klasičnih i izmijenjenih igara za NES, no drugi sistemi nisu dostupni, a Nintendo ne prodaje igre koje se mogu downloadovati putem Virtual Console.
PRIJAVA ŽELIM SE PRETPLATITI

Članak za pretplatnike

Da biste mogli čitati ostatak članka i dobiti mogućnost online čitanja arhive BH Dana od 800+ brojeva, potrebno je da se pretplatite.